CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Canada si Uniunea Europeana au facut primul pas in cadrul Acordului CETA
Canada si Uniunea Europeana au facut…
CETA – Acordul Economic si Comercial Cuprinzator, se refera la…
Uniunea este ingrijorata de starea comunitatii europene daca Brexit-ul are loc
Uniunea este ingrijorata de starea comunitatii…
Conform agentiei Reuters, Ministrul de Finante al Germaniei este profund…
Bitcoin, moneda cu cea mai rapida crestere
Bitcoin, moneda cu cea mai rapida…
Bitcoin este moneda cu cea mai puternica si stabila evolutie.…
Evolutia monedei euro depinde clar de politica BCE dar nu afecteaza performantele companiilor, declara Comisarul European Pierre
Evolutia monedei euro depinde clar de…
Sambata, in cadrul unei conferinte desfasurate in nordul Italiei, Comisarul…
Tensiunile legate de conflictul din Coreea de Nord aduce euro la cel mai inalt nivel fata de dolar din ultimii 2 ani
Tensiunile legate de conflictul din Coreea…
Conform Bloomberg, racheta balistica lansata de Coreea de Nord asupra…

Curs valutar dolar leu avantajos

Curs valutar dolar leu avantajos

Un curs valutar dolar leu avantajos este important pentru buna desfasurare a economiei nationale precum si a afacerilor private, chiar daca aparent dolarul nu mai are aceeasi insemnatate economica.

Anunturile facute de FED si indicatorii stabiliti si anuntati de Federal Reserve sunt cei care stabilesc trendul dolarului in raport cu principalele valute. In ceea ce priveste cursul dolar leu, aici intervin in special diversele evenimente social, politice si finaciare ce apar la noi in tara dar si pe plan international.

Modificarile dobanzii monetare in SUA reprezinta de asemenea motivul principal de schimbare a cursului dolarului.

Printre cei mai importanti indicatori anuntati de FED, amintim:

  •          NFP , NonFarm Payroll, adica reprezintă numarul de noi locuri de muncă pe care le-a creat economia Statelor Unite în luna precedent. Este unul dintre principalii indicatori ei economiei americane, cu influente extreme de puternice asupra evolutiei cursului valutar dolar leu si a principalelor valute. El indica starea de prosperitate si echilibru general al economiei SUA. Dupa ce este eliberata valoarea NFP, in piata valutara au loc miscari de sute de puncte.
  •          Rata somajului, UNR= unemployment rate, este  calculată în funcție de numărul cetățenilor aflați în plata ajutorului de somaj.

In luna mai 2017, economia SUA a creat 138.000 de noi locuri de muncă, rata șomajului a scăzut la 4,3%, aceasta fiind cea mai mică valoare din ultimii 16 ani. Comparative cu estimarile traderilor si analistilor eonomici, 185.000, numărul joburilor create este destul de mic și, în plus, au avut loc și revizuiri negative pentru lunile precedente: martie doar 50.000 față de 79.000, aprilie doar 174.000 față de 211.000.

Dupa investirea lui Trump ca si presedinte al SUA, dolarul are un puternic tred descendent, in raport cu principalele valute. Aparent, toate actiunile si declaratiile lui, conduc catre aceasta concluzie. La mijlocul lunii mai 2017, dolarul a înregistrat cea mai slabă săptămână a sa din luna aprilie 2016: pe minus cu aproximativ 2% la nivel de Dollar Index și pe minus cu 2,54% la nivel de cotație EURUSD.  Cu aceasta evolutie, dolarul a ajuns la un nivel mai mic decat cel inregistrat inaintea alegerilor prezidentiale

Important de urmarit in evolutia dolarului este U.S. Dollar Index, unitatea monetară a Statelor Unite. Este folosit de obicei  cu simbolul $, USD, sau US$.

U.S.  este cel mai cunoscut indice american, fiind standardul general al pieţei, este folosit mass media ca si punct de referinta pentru stabilirea analizelor economico-financiare, indicand stabilitatea economiei americane. Evolutia lui indica evolutia dolarului pe piata valutara international.

Se calculeaza prin raportarea dolarului la un cos de valute importante (Euro, Yen, Lira Sterlina, Dolar Canadian, Korona Suedeza, Franc Elvetian). Indicele este compus din următoarele valute, cu urmatoarele proportii: Euro (EUR) 57.6%, Japanese yen (JPY) 13.6%, Pound sterling (GBP)  11.9%, Canadian dollar (CAD)  9.1%, Swedish krona (SEK) 4.2%, Swiss franc (CHF) 3.6%

In plan national, pe data de 16/11/2016 se inregistreaza in Romania un curs valutar dolar leu, la cea mai ridicata valoare a dolarului din istorie: 4,2246 lei/dolar, avand o apreciere de 4% in doar cinci sedinte. In aceasta zi si euro a atins maximul ultimelor 4 luni.

 Apoi in 20.12.2016 dolarul atinge un nou maxim istoric in fata leului, anuntat de BNR la 4,3502 lei/dolar. Aceasta apreciere apare dupa ce in ultimele zile ale saptamanii anterioare atinsese alte doua recorduri, respectiv 4,3146 lei/dolar joi și 4,3263 lei/dolar vineri

Data de  20 Martie 2017 , provoaca o scadere a dolarului, drept reactie la reuniunea G20, care a fost dominata de politica protectionista a administratiei americane Trump, conform agentiei Reuters.

Moneda americana si-a continuat trendul descendent de cand Rezerva Federala a Statelor Unite a anuntat, miercuri, majorarea dobanzii cheie cu 0,25 puncte procentuale, la un interval de 0,75%-1%, dar nu a  dat semn de inasprire a politicii monetare.