CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Amenda record pentru o banca importanta, fiindca a manipulat rata dobanzii
Amenda record pentru o banca importanta,…
100 de milioane de dolari este amenda primit de o…
Suedia se confrunta cu probleme dupa ce a eliminat aproape complet banii lichizi din circulatie
Suedia se confrunta cu probleme dupa…
Parlamentul Suediei cauta solutii pentru a forta cumva bancile comerciale…
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR se apropie de 3% pe an
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR…
Creditele in lei cu dobanda variabila vor continua sa fie…
Credite online cu semnatura electronica, peste 1500 de credite intr-o singura luna
Credite online cu semnatura electronica, peste…
O noua institutie de creditare isi updateaza serviciile la noul…
Cursul valutar leu euro, o buna oportunitate pentru moneda nationala
Cursul valutar leu euro, o buna…
Pentru marti, 22 mai 2018, BNR afiseaza cursul leu/euro la…

Cursul valutar won sud-coreean (KRW) exprima valoarea monedei oficiale a Coreei de Sud

Cursul valutar won sud-coreean (KRW) exprima valoarea monedei oficiale a Coreei de Sud in raport cu valutele internatioanle. Initial, wonu-ul a fost imaprtit in 100 de jeon insa in prezent, acesta nu mai este folosit, el aparand doar atunci cand este exprimata rata schimburilor din afara tarii. Ca si valuta de schimb, won-ul se exprima la casele de schimb valutar in functie de dolarul american insa la acel moment rata a fost stabilita pur intamplator, in functie de data nasterii liederului coreean, apoi a inceput sa fluctueze in functie de conditiile pietei.
wonul sud-corean. Ca si moneda oficiala, pentru prima data a fost folosit drept curs valutar won coreean undeva in perioada anilor 1900 si 1910 insa dupa ce japonezii au ocupat teritoriile Coreei, acesta a fost utilizat la paritate cu yen-ul. In decembrie 1967, rata de schimb won sud-coreean a devenit flotanta dupa ce a fost semnat un acord cu FMI, si imediat dupa acest moment, cursul won-ul s-a depreciat pana la jumatate din ce castigase, drept urmare a crizei din Estul Asiei.
In luna mai a anului 2007, cursul won sud coreean inregistreaza o frumoasa apreciere, cauza fiind insa una de nivel international, deoarece monedele din tarile emergente au devenit foarte atracttive pentru investitorii straini care cauta se sa refugieze de valutele binecunoscute, care sunt mai riscante in unele momente. La acel moment, conform datelor furnizate de banca de investitii J.P. Morgan Chase, oamenii de afaceri straini au acumulat incredere in stabilitatea financiara a tarilor in curs de dezvoltae, iar faptul ca inflatia a atins un nivel minim din ultimii 20 de ani iar bunurile de export au devenit mai valoroase, lucru care vine in sprojinul investitorilor.
Astfel daca vrei sa schimbi un won sud coreean in raport cu euro sau dolar, vei fi poate mai avantajat daca te afi intr-una din aceste tari, deorece piata economica in aceste zone are un potential urias, posibilitatea de a creste mult mai rapid in comparatie cu cea din tarile dezvoltate. Sunt riscuri mai mici si stabilitate mai mare. Pe fondul acestor zvonuri cursul valutar won sud-coreean s-a apreciat cu 6.4% in raport cu yen-ul japonez atingand valoarea de 7.789 woni pentru un yen, asta dupa ce moneda americana doar ce pierduse teren in fata euro, marcand un minim istoric de 1.3681 dolari pentru un euro. Perioada de dupa anul 2000 a insemnat insa pentru Coreea de Sud o crestere constanta a economiei bazata pe productie, cu o expansiune anuala de 5.2%. Din acest motiv multi brokeri vad in won-ul sud coreean un pariu castigat garantat.
In Romania, pentru cei care vroiau sa schimbe lei in won sud-coreean, acest lucru a devenit posibil din martie 2009, cand BNR a adaugat la cotatiile leului si moneda coreeana printre altele.
Spre finalul anului 2012, criza datoriilor care a afectat intreaga Europa a afectat si cursul valutar al won sud-coreean, determinand o apreciere puternica care s-a reflectat imediat in volumul exporturilor, care au scazut cu 6.2% in luna august, comparativ cu aceeasi perioda a anului anterior. Toate conditiile economice din Europa au provocat scaderea exporturilor din intreaga regiune asiatica, nu doar din Coreea. Insa dintre monedele asiatice, won-ul a avut cea mai puternica apreciere.
In 2017 Coreea de Sud devine piata perfecta de tranzactionat monede virtuale. Daca pana acum erau existente trei mai perechi pe piata coreeana, Bithumb, Korbit si Coinone, iar Bitcoin-ul ocupa un loc de cinste, Coreea osciland ca pozitie intre a 3 si a 4-a tara din lume, ca volum de tranzactionare a Bitcoin, dupa  SUA, China, Japonia. Insa s-a ajuns in punctul in care investitorii se orienteaza spre alte monede electronice, ethereum fiind urmatoarea moneda preferata de investitori. Cu un market share de 38%, Coreea a devenit astfel cea mai mare piata de ethereum din lume. Zilnic sunt tranzactionate 335 milioane de dolari iar schimbul ethereum/won a depasit pe cele ethereum/bitcoin. Pe piata coreeana, Bitcoin are cotatia de 2800$, adica cu aproape 21% mai mult decat in cele mai mari piete ale lumii. Daca continua sa creasca in acest ritm, este posibil ca in curand Coreea de Sud sa devina prima piata din lume pentru ambele monede, ethereum si bitcoin.