CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Amenda record pentru o banca importanta, fiindca a manipulat rata dobanzii
Amenda record pentru o banca importanta,…
100 de milioane de dolari este amenda primit de o…
Suedia se confrunta cu probleme dupa ce a eliminat aproape complet banii lichizi din circulatie
Suedia se confrunta cu probleme dupa…
Parlamentul Suediei cauta solutii pentru a forta cumva bancile comerciale…
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR se apropie de 3% pe an
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR…
Creditele in lei cu dobanda variabila vor continua sa fie…
Credite online cu semnatura electronica, peste 1500 de credite intr-o singura luna
Credite online cu semnatura electronica, peste…
O noua institutie de creditare isi updateaza serviciile la noul…
Cursul valutar leu euro, o buna oportunitate pentru moneda nationala
Cursul valutar leu euro, o buna…
Pentru marti, 22 mai 2018, BNR afiseaza cursul leu/euro la…

Cursul valutar rupia indiana (INR) este stabilit de Banca Nationala a Indiei

Cursul valutar rupia indiana (INR) este stabilit de Banca Nationala a Indiei in functie de conditiile politice si economice locale si modiale.  In vara lui 2013, in luna iunie cursul rupie dolar scade la un nivel istoric fata de moneda americana, deorece aceasta inregistreaza o puternica apreciere ca urmare a valorii foarte mari a indicatorului ce calculeaza locurile de munca existente in SUA, conform publicatiei International Business Times. Astfel raportul dintre rupie si dolar a atins pragul de 57, asta dupa ce inregistrase nivelul de 57.32 in luna iunie 2012. In continuare toata lumea se astepta la o interventie din partea Bancii Nationale a Indiei. Indicatorii financiari ai SUA, care au inregistrat valori pozitive au afectat insa toate valutele dependente de valoarea dolarului. In conditii normale deprecierea unei monede ar fi benefica pentru exporturile unei tari insa India depinde in mare masura de importul de petrol si aur, asa ca se creeaza un mare dezavantaj pemtru ea. Importurile masive de aur si petrol din perioada octombrie decembrie au provocat un deficit record de 6.7%, pe fondul unei monede nationale din ce in ce mai slabe. Mai mult, criza monedeu euro si economica globala slaba au afectat puternic exporturile tarii. Deprecierea rupiei indiene continua si in luna august, ajungand una dintre cele mai slabe valute la nivel international. Insa o moneda slaba este o buna oportunitate pentru tara respectiva de a atrage investitii, ceea ce inseamna ca este loc de revenire. Mai mult, un curs valutar rupia indiana care este slab, avantajeaza industria de externalizare a Indiei, care se bazeaza pe veniturile in dolari americani si are costuri in rupie.
In primavara anului 2015, declaratia presedintelui FMI, Christine Lagarde, citata de Bloomberg, conform careia economiile emergente sunt sfatuite sa fie pregatite pentru situatia in care se vor confrunta cu iesiri masive de capital provocate de deciziile de politica monetara ale Bancii SUA,  a provocat suspiciunea ca americanii vor majora in anul 2015, dobanzile pentru imprumuturile short term, lucru care ar fi o noutate dupa anul 2006. Acest lucru va determina o volatilitate a pietelor ce se va transpune in instabilitate financiara. Aceasta declaratie a fost facuta dupa ce directorul FMI a avut o intrevedere cu guvernatorul Bancii Indiei, Raghuram Rajan.
Cursul valutar rupia indiana dolar american a fost printre cele care au avut o coborare pana la un minim record in anul 2003, dupa ce FED-ul a facut anuntul de incetinire a economiei americane si India a fost la un pas sa suporte o criza monetara intrucat investitorii au luat decizia de a-si micsora riscul la obligatiunile denominate in rupii cu 8 miliarde de dolari. Este exact situatia care se intampla si acum in 2015, declara Lagarde.
In august 2015 se produce un alt fenomen interesant si anume, teama ca economia Chinei sufera o scadere a produs orientarea investitorilor catre economiile emergente la nivel global deoarece situatia si sperantele acestor tari depinde de a doua economie a lumii care este principala piata pentru materiile prime ce sunt obicetul exporturilor tarilor din zona emergenta. Analistii se asteapta ca FED-ul sa majoreze in septembrie dobanzile pentru prima data in ultimii 10 ani au facut ca dolarul sa o ia inaintea monedelor emergente, cel mai afectate fiind rubla ruseasca si randul sud-african. Si pentru cazul nostru, avem un curs valutar rupia indiana dolar la nivele minime neatinse dupa criza asiatica. In noiembrie 2016 coruptia si starea de falsificare puternica a bancnotelor au determinat guvernul indian sa ia decizia eliminarii bancnotelor de valoare mare, 500 si 1000 de rupii. Aceasta decizie are ca scop atragerea a miliarde de dolari in economia de masa dar si pentru a opri anumite grupuri suspectate ca finanteaza operatiuni impotriva guvernului indian.