CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Amenda record pentru o banca importanta, fiindca a manipulat rata dobanzii
Amenda record pentru o banca importanta,…
100 de milioane de dolari este amenda primit de o…
Suedia se confrunta cu probleme dupa ce a eliminat aproape complet banii lichizi din circulatie
Suedia se confrunta cu probleme dupa…
Parlamentul Suediei cauta solutii pentru a forta cumva bancile comerciale…
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR se apropie de 3% pe an
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR…
Creditele in lei cu dobanda variabila vor continua sa fie…
Credite online cu semnatura electronica, peste 1500 de credite intr-o singura luna
Credite online cu semnatura electronica, peste…
O noua institutie de creditare isi updateaza serviciile la noul…
Cursul valutar leu euro, o buna oportunitate pentru moneda nationala
Cursul valutar leu euro, o buna…
Pentru marti, 22 mai 2018, BNR afiseaza cursul leu/euro la…

Cursul valutar real Brazilian (BRL)

Cursul valutar real Brazilian (BRL) este stabilit de Banca Centrala a Braziliei, una dintre cele mai puternice si cunoscute economii mondiale. Economia Braziliei este total diferita de toate celelalte economii ale lumii, avand un tipar cu totul deosebit. Aceasta exceptie se pare ca nu este meritul politicienilor sau analistilor financiari, ci efectul de foarte lunga durata al uni sistem economic foarte bine gandit si organizat. Interesant este ca acest sistem financiar complex este realizat urmand indicatiile si pasii aratati in cartea scrisa de romanul Nicolae Manoilescu, “ Teoria protectionsimului si a schimbului international”. Brazilia este tara in care globalizarea a luat nastere si s-a dezvoltat puternic, cea mai mare tara din America Latina, reprezentand 47% din suprafata continentului, ocupand locul 5 din lume ca si suprafata. Protectionismul a fost sustinut in Brazilia, pe baza regulilor impuse de cartea lui Manoilescu, savant cunoscut mult mai bine in afara tarii, decat in Romania, cartea lui fiind publicata si in limba franceza. El si-a lasat amprenta asupra sistemului de salarizare al functionarilor, sustinand principiul corelarii intre salarii, in functie de un clasament pe categorii. Pe baza protectionismului el a ajutat dezvoltarea economiei industriale pe timpul societatii agrare. Dupa criza din 1929 cartea lui Manoilescu a stat la baza justificarii protectionismului iar Brazilia a adoptat teoriile lui drept fundament al strategiei de dezvoltare economica.
In perioada 1945-1974 economia Braziliei a crescut cu aproape 7.4% pe an, intre 1970 si 1980 desi a aparut criza petroliera, cresterea a continuat, ajungand la 8% pe an, PIB-ul pe locuitor fiind de 2200 USD in 1980. In continuare in anii 90 politica economica a Braziliei a mers in sensul dezvoltarii puternice a comertului si investitiilor internationale, prin reducerea tarifelor vamale, eliminarea restrictiilor cantitative la import, iar in 1995 Brazilia devine una dintre tarile fondatoare ale Organizatiei Mondiale a Comertului, asta dupa ce in iunie 1994 a fost lansat Planul Real de controlare a inflatiei, reducerea dezechilibrelor sociale, cresterea pe termen lung a PIB, a investitiilor precum si marirea eficientei nivelului de angajare si a productivitatii.
Dupa acest Plan in 1998 inflatia ajunge astfel la 1.71% asta dupa ce pornise de la 2000% in 1993 iar PIB a crescut intre 1995 si 1997 cu 17%. De asemenea investitiile straine au crescut de cu 2.6% pe an in aceasta perioada si de 15 ori de la inceperea Planului real, adica de la 2.2 miliarde USD in 1994 la 29 miliarde USD in 1999.
In anul 1991 patru tari, Argentina, Uruguay, Paraguay si Brazilia au creat Piata Comuna a Sudului( Mercos), spatiu ce se transforma intr-o uniune vamala perfecta, adica taxe vamale inexistente intre membri si tarif vamal comun cu tertii. Aceasta Uniune a avut drept rezultat cresterea de aproape 4 ori a comertului Braziliei cu tarile membre, de la 3.6 miliarde USD in 1990 la 13.5 miliarde in 1999.
Urmatorii 10 ani reprezinta pentru Brazilia o perioada de boom economic, chiar in anul 2011 economia inregistrand cea mai rapida crestere din ultimii 24 de ani, si anume 7.5%, impinsa de un consum intern foarte mare, datorat creditelor ieftine si unui curs valutar real brazilian foarte avantajos. In anul 2010, presedintele de 8 ani al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva a fost desemnat de cititorii revistei Time, cel mai influent politician din lume. Avand in vedere ca el si-a inceput mandatul de presedinte in anul 2003, cand statul brazilian a fost nevoit sa se imprumute la Fondul Monetar cu 30 de miliarde de dolari pentru a supravietui crizei financiare care domina toata America de Sud, provocand un curs valutar real brazilian in scadere severa.
Povestea lui Da Silva este impresionanta, el fiind un copil foarte sarac, fara sa guste painea pana la 7 ani, a renuntat la scoala in clasa a 5-a, s-a angajat la uzina la 14 ani. Si de aici ascensiunea sa a fost continua, ajungand sa inchida centrul industrial al continentului in numele muncitorilor din industria otelului. Politica lui Lula a fost continuata din 2010 de Dilma Rousseff, o femeie dura si cu un caracter impecabil.
Brazilia, ajunsa intre timp a saptea putere mondiala si a doua mare economie emergenta in functie de marimea PIB-ului, depaseste cu succes criza financiara globala din anul 2009, aratand tuturor bazo economica solida si maturitatea institutiilor publice.
FMI previziona pentru 2016 continuarea cresterii economice, asteptand sa devanseze Franta, pentru locul 5 in clasamentul celor mai puternice economii pana in 2016. Cresterea salariilor si volumul mare de credite acordate populatiei a favorizat aparitia unei clase de mijloc in curs de dezvoltare. Investitiile straine sunt atrase de un curs valutar real brazilian avantajos si stabil si au crescut in noiembrie 2015 la un record de 75 de miliarde de dolari, insa mai sunt multi pasi de urmat pentru imbunatatirea nivelului de trai al populatiei de mijloc.
Cotatia valutara real brazilian ( BRL )din ce in ce mai stabila da incredere populatiei sa se imprumute si sa isi imbunatateasca conditiile de trai.