CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Amenda record pentru o banca importanta, fiindca a manipulat rata dobanzii
Amenda record pentru o banca importanta,…
100 de milioane de dolari este amenda primit de o…
Suedia se confrunta cu probleme dupa ce a eliminat aproape complet banii lichizi din circulatie
Suedia se confrunta cu probleme dupa…
Parlamentul Suediei cauta solutii pentru a forta cumva bancile comerciale…
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR se apropie de 3% pe an
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR…
Creditele in lei cu dobanda variabila vor continua sa fie…
Credite online cu semnatura electronica, peste 1500 de credite intr-o singura luna
Credite online cu semnatura electronica, peste…
O noua institutie de creditare isi updateaza serviciile la noul…
Cursul valutar leu euro, o buna oportunitate pentru moneda nationala
Cursul valutar leu euro, o buna…
Pentru marti, 22 mai 2018, BNR afiseaza cursul leu/euro la…

Emiratele Arabe Unite au un curs valutar dirham AED

Emiratele Arabe Unite au un curs valutar dirham AED, moneda oficiala, destul de stabil daca facem comparatie cu celelalte valute. Dirhamul, AED, este moneda nationala folosita atat in Dubai cat si in restul Emiratelor Unite. Dirhamul Emiratelor Arabe Unite este folosit din anul 1973, moment la care a luat locul catorva valute, cum ar fi ryalul din Dubai sau ryalul din Qatar. Subdiviziunea dirhamului este “ fils” iar 100 de fils valoreaza un dirham AED.
Cat este un dirham in raport cu leul romanesc? Raportul este aproape egal, astfel ca iti va fi foarte usor sa schimbi lei romanesti in dirhami daca mergi in Dubai. Cultura Emiratelor este total diferita de cea cu care suntem obisnuiti asa ca este indicat sa va interesati un pic inainte sa plecati, in special referitor la partea financiara, unde poti schimba dirhami, unde poti schimba euro in dirhami. In Dubai este foarte usor pentru ca gasesti cursul valutar dirham/dolar sau dirham/euro aproape oriunde iar dolarul USD este ca si a doua moneda oficiala. Astfel daca vrei sa convertesti dolari sau euro in dirham va fi foarte usor. Este usor de calculat daca stii cat este cursul valutar dirham AED sa schimbi in orice valuta ai nevoie. Dolarul USD este acceptat ca metoda de plata in hoteluri, magazine sau centre comerciale. Insa trebuie sa stiti ca nu veti gasi un curs valutar dirham/euro sau dirham/dolar prea convenabil daca incercati sa faceti comert in alta valuta. Cel mai convenabil comert este in dirhami AED.
Ritmul de dezvoltare al orasului Dubai a fost absolut uimitor daca stam sa ne gandim ca in urma cu 50 de anu, Dubai era un desert alaturi de o comunitate mica de pescari si cautatori de perle. Explozia dezvoltarii se datoreaza seicului Saeed Al-Moaktoum din familia Maktoum care a concesionat terenul catre firma Shell in speranta ca va gasi rezerve de petrol, ceea ce s-a si intamplat. Dupa ce prima cladire zgaraie-nori a fost construita in anii 1980, constructiile si modernizarea orasului au cunoscut un ritm nemaintalnit, avand in prezent 5 milioane de locuitori, din care peste jumatate sunt straini angajati in servicii. In acest fel veti gasi in Dubai un curs valutar dirham, moneda locala, foarte aproape de cel al leului romanesc si foarte accesibil, fiind atat de multi straini in oras.
Exista un fel de regula nescrisa in Dubai, in privinta comerciantilor din “ souks” , adica piata araba traditionala, care ofera preturi mai bune, usor de negociat, daca platesti cu banii jos, de preferat cu dirhami. Daca esti turist in Dubai nu exista o suma anume de bani, care iti este impusa a o avea cu tine. Este bine de stiut pentru turisti ca se obisnuieste oferirea de bacsis in schimbul unor servicii impecabile. Pentru asta 5 sau 10 AED este suficient in cele mai multe locuri.
In martie 2018, cursul valutar dirham/leu romanesc afisat de Banca Nationala a fost 1.0303 lei, in scadere usoara fata de luna precedenta si ultimele 3 luni. Pentru anul 2018, cea mai buna cotatie a fost de 1.0628 lei, in data de 09/01/2018 iar cea mai mica a fost pe 05/02 cu valoarea de 1.0120 lei pentru un dirham.