CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Cursul valutar euro – leul se apreciaza timid dupa maximul istoric de 4,6495
Cursul valutar euro – leul se…
Cursul euro pentru miercuri 15 noiembrie a fost stabilit de…
Cursul valutar euro in Croatia in urmatorii ani
Cursul valutar euro in Croatia in…
Premierul Croatiei, Andrei Plenkovic, a anuntat luni, 30 octombrie ca…
Cursul valutar euro dupa ce Catalonia si-a declarat independenta
Cursul valutar euro dupa ce Catalonia…
Conform Agerpress, vineri 27 octombrie Parlamentul regional al Cataloniei a…
Desi cursul valutar euro azi este in crestere, Banca Centrala Europeana cere majorarea salariilor
Desi cursul valutar euro azi este…
Desi cursul valutar euro azi este in crestere, Banca Centrala…
Cum este afectat cursul valutar de cresterea exploziva a ROBOR
Cum este afectat cursul valutar de…
Indicele Robor la 3 luni, indicatorul in functie de care…
Tensiunile legate de conflictul din Coreea de Nord aduce euro la cel mai inalt nivel fata de dolar din ultimii 2 ani

Tensiunile legate de conflictul din Coreea de Nord aduce euro la cel mai inalt nivel fata de dolar din ultimii 2 ani

Tensiunile legate de conflictul din Coreea de Nord aduce euro la cel mai inalt nivel fata de dolar din ultimii 2 ani
Conform Bloomberg, racheta balistica lansata de Coreea de Nord asupra Japoniei provoaca tensiuni puternice pe piata financiara, aducand euro in raport cu dolarul la un nivel record, comparativ cu ultimii doi ani, un euro fiind cotat joi 29.08 la 1.20 dolari, dupa 3 zile consecutive de urcare.
Marti dimineata Coreea de Nord a lansat de undeva aproape de Phenian o racheta deasupra nordului Japoniei. Televiziunea japoneza NHK a relatat ca racheta s-a rupt in trei bucati, cazand la 1180 km departare de insula Hokkaido. Acest fapt reprezinta o amenintare directa pentru Japonia, conform declaratiei purtatorului de cuvant al guvernului japonez, Yoshihide Suga, acesta adresand poporului japonez sfatul de a-si lua masuri de protejare si de a fi in alerta.

Tensiunile între Coreea de Nord şi Statele Unite au scăzut după săptămâni de ameninţări. Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ameninţat că va lansa rachete în mare, în apropiere de Insula Guam, un teritoriu american la Oceanul Pacific, iar preşedintele american Donald Trump a avertizat Phenianul cu ”focul şi furia” în cazul în care ameninţă Statele Unite.

De ce urca euro fata de dolar?
In cazul unui eventual conflict, dolarul va fi cu siguranta afectat si atunci investitorii considera euro o moneda mult mai sigura. Nu doar ingrijorarea din Coreea de Nord a provocat urcarea, ci si momentul de expectativa a unor decizii ale Bancii Europene, vizand politica monetara din zona euro.
Traderii previzioneaza o apreciere a monedei europene pana la valoarea de 1.2023 dolari, ceea ce ar insemna cel mai considerabil avans dupa luna ianuarie 2015, adica recuperarea a jumatate din terenul pierdut in 2014.
Fata de ron, BNR afiseaza pentru un euro valoarea de 4.6 lei iar dolarul ajunge la un minim al ultimilor doi ani si jumatate.
Specialistii financiari considera ca banca centrala va interveni pentru a sprijini leul, avand in vedere ca si contextul international este defavorabil pentru ron.
Dolarul USD s-a depreciat de la 3.8513 ron la 3.8198 lei, acesta fiind cel mai mic nivel din 13 ianuarie 2015. Francul elvetian  a crescut de la 4.0387 la 4.0428 lei.


Taguri: euro, dolar