CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Canada si Uniunea Europeana au facut primul pas in cadrul Acordului CETA
Canada si Uniunea Europeana au facut…
CETA – Acordul Economic si Comercial Cuprinzator, se refera la…
Uniunea este ingrijorata de starea comunitatii europene daca Brexit-ul are loc
Uniunea este ingrijorata de starea comunitatii…
Conform agentiei Reuters, Ministrul de Finante al Germaniei este profund…
Bitcoin, moneda cu cea mai rapida crestere
Bitcoin, moneda cu cea mai rapida…
Bitcoin este moneda cu cea mai puternica si stabila evolutie.…
Evolutia monedei euro depinde clar de politica BCE dar nu afecteaza performantele companiilor, declara Comisarul European Pierre
Evolutia monedei euro depinde clar de…
Sambata, in cadrul unei conferinte desfasurate in nordul Italiei, Comisarul…
Tensiunile legate de conflictul din Coreea de Nord aduce euro la cel mai inalt nivel fata de dolar din ultimii 2 ani
Tensiunile legate de conflictul din Coreea…
Conform Bloomberg, racheta balistica lansata de Coreea de Nord asupra…
Romania, printre statele cu cea mai mica rata a inflatiei, in luna iulie

Romania, printre statele cu cea mai mica rata a inflatiei, in luna iulie

Eurostat a publicat joi raportul privind inflatia pe luna iulie. Vesti bune pentru Romania, care se afla printre tarile din Uniunea Europeana cu cea mai scazuta rata a inflatiei, pentru luna iulie 2017, si anume, 0.9%, o rata sub media europeana. Pentru luna iulie, inflatia anuala in UE a fost de 1.5%, iar in zona euro de 1.3%.
Inflatia anuala din zona euro a fost puteric influentata de cifrele venite din zona serviciilor de acomodare, si anume 0.1 puncte procentuale si pachetele de vacanta, 0.06 puncte, cea mai mica influenta fiind din partea telecomunicatiilor, fructelor si legumelor.
Conform calculului facut pe baza IPC, rata medie a preturilor de consum, pentru perioada august 2016-iulie 2017 fata de perioada precedenta similara este de 0.1%. IPC este indicele pretului de consum si masoara miscarile in dinamica nivelului general al preturilor produselor si serviciilor procurate pentru consumul general.

De asemenea BNR  a modificat previziunea pentru rata inflatiei pentru finalul anului 2017, pentru 1.9%, prognoza anterioara fiind de 1.6%. pentru sfarsitul anului 2018 BNR estimeaza o rata de 3.2%, fata de 3.1% cat estimase anterior. Calculata la taxe constante, rata inflatiei va fi 2.9% pentru decembrie 2017, aceasta valoare fiind insa peste nivelul mediu de inflatie, de 2.5%.
Tarile din Uniunea Europeana cu cea mai mica rata a inflatiei pe luna iulie au fost: Irlanda cu -0.2%, Cipru cu -0.1%,Bulgaria cu 0.6%, Finlanda cu 0.6%, Franta cu 0.8%, Grecia cu 0.9% iar tarile cu cea mai mare rata au fost Lituania cu 4.1% si Estonia cu 3.9%.


Taguri: eurostat, inflatie