CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Canada si Uniunea Europeana au facut primul pas in cadrul Acordului CETA
Canada si Uniunea Europeana au facut…
CETA – Acordul Economic si Comercial Cuprinzator, se refera la…
Uniunea este ingrijorata de starea comunitatii europene daca Brexit-ul are loc
Uniunea este ingrijorata de starea comunitatii…
Conform agentiei Reuters, Ministrul de Finante al Germaniei este profund…
Bitcoin, moneda cu cea mai rapida crestere
Bitcoin, moneda cu cea mai rapida…
Bitcoin este moneda cu cea mai puternica si stabila evolutie.…
Evolutia monedei euro depinde clar de politica BCE dar nu afecteaza performantele companiilor, declara Comisarul European Pierre
Evolutia monedei euro depinde clar de…
Sambata, in cadrul unei conferinte desfasurate in nordul Italiei, Comisarul…
Tensiunile legate de conflictul din Coreea de Nord aduce euro la cel mai inalt nivel fata de dolar din ultimii 2 ani
Tensiunile legate de conflictul din Coreea…
Conform Bloomberg, racheta balistica lansata de Coreea de Nord asupra…
Microindustrializarea: cum poti obtine 450.000 lei nerambursabili

Microindustrializarea: cum poti obtine 450.000 lei nerambursabili

Proiectul, desfasurat in cadrul Ministerului pentru Mediul de Afacer, Comert si Antreprenoriat, presupune o contributie minima din partea antreprenorului, de doar 10%, restul de 90% fiind alocatie nerambursabila. Astfel, statul se asteapta la un numar de aproximativ 165 firme care vor primi banii, creandu-se 330 de locuri de munca, ce sa vor alatura celor 600, din anii anteriori. Desfasurarea programului se realizeaza prin acordarea unor punctaje, pe baza carora firmele vor primi banii.

Pentru finantare sunt eligibile urmatoarele domenii: echipamente tehnologice, echipamente IT, investitii in active necorporale( brevete, marci de produse, francize, licente), achizitionarea de spatii de lucru, de productie, realizare unei pagini web pentru prezentarea activitatii, achizitionarea de instalatii cu scopul obtinerii economiei de energie, achizitia de instalatii de incalzire, cursuri de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale.

Nu sunt eligibile cheltuielile privind TVA, taxe, avize, comisioane, instruirea personalului pentru utilizarea celor achizitionate.Finantarea nu se acorda pentru activele in sistem de leasing, second hand sau acre au fost obiectul unei subventionari sau finantari nerambursabile din alte surse.

Firmele deponente pot beneficia de aceasta suma doar o data intr-o perioada de 3 ani.Toate detaliile necesare, inscrierea, solicitarea acordului de finantare si intocmirea planului de afaceri se fac on line, pe site-ul www.aippimm.ro. Fiecare solicitant va avea un user si o parola iar aplicatia, o data completata se trimite automat pe adresa de e-mail a solicitantului, cu un link de confirmare.


Taguri: finantare, proiecte