CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Date ingrijoratoare de la INS, rata inflatiei a atins 3.3% in decembrie 2017
Date ingrijoratoare de la INS, rata…
Cauza principala a cresterii inflatiei este continuarea trendului ascendent al…
Evolutia monedelor vituale
Evolutia monedelor vituale
Ripple, criptomoneda din aceeasi categorie cu binecunoscuta bitcoin, a inceput…
Curs valutar BNR – euro/leu a atins cele mai inalte praguri si poate depasi 4,7 lei in preajma Craciunului
Curs valutar BNR – euro/leu a…
Dupa nivelul maxim de 4.6551 atins marti 21 noimebrie, cursul…
Cursul valutar euro – leul se apreciaza timid dupa maximul istoric de 4,6495
Cursul valutar euro – leul se…
Cursul euro pentru miercuri 15 noiembrie a fost stabilit de…
Cursul valutar euro in Croatia in urmatorii ani
Cursul valutar euro in Croatia in…
Premierul Croatiei, Andrei Plenkovic, a anuntat luni, 30 octombrie ca…
Evolutia monedelor vituale

Evolutia monedelor vituale

Ripple, criptomoneda din aceeasi categorie cu binecunoscuta bitcoin, a inceput anul 2018 cu o evolutie cu adevarat surprinzatoare, urmand parca intocmai reteta celeilalte. Bitcoin, cea mai cunoscuta moneda virtuala existenta pe piata a avut o evolutie exploziva pe parcursul anului 2017.

Astfel Ripple a avut o crestere de peste 42% in doar 24 de ore, ajungand pe locul doi, imediat dupa Bitcoin, luand in considerare capitalizarea pe piata fiind evaluata la 3.8 dolari, valoarea totala a monedelor Ripple existente in circulatie fiind de 147 miliarde dolari. Curios este ca nu este cunoscut exact motivul acestei cresteri puternice. Desi pe locul doi, pana acum a fost o alta moneda electronica, si anume Etherum, aceasta din urma este capitalizata in prezent doar cu 54 miliarde mai putin in comparatie cu cea a Ripple.

Ripple, a luat nastere si a fost dezvoltata de o companie din San Francisco, un start-up. Pe parcursul anului 2017 moneda digitala Ripple, cu simbolul XRP, a pornit anul precedent la valoarea de 0.6 centi , ajungand la finele ultimei luni a anului la putin sub 1 dolar. Insa luna decembrie 2017 a fost momentul glorios de pana acum al XRP, aceasta inregistrand o crestere de peste 10005, terminand anul la valoarea de 2.14 dolari.

Aceasta crestere continua si in anul 2018, la 4 ianuarie fiind evaluata la 3.5 dolari, aflandu-se in circulatie 38.739 miliarde de monede, cu valoare totala de 140 de miliarde de dolari. Insa compania care a creat Ripple are capacitatea de a pune in circulatie 1 miliard de unitati lunar, conform site-ului CNN.com. Beneficiind de tehnologia blockchain, cu o capacitate de 100 de miliarde de monede , difera de Bitcoin prin faptul ca firma care le-a creat le poate elibera in piata oricand doreste.

Compania international Money Gramm a anuntat ca a incheiat un parteneriat cu compania care controleaza XRP, pentru a reusi sa reduca costurile si timpul in care se realizeaza transferuruile. In prezent peste 100 de banci utilizeaza softul inventat de compania care sta in spatele monedei Ripple, printre ele fiind si unele foarte cunoscute cum ar fi UBS sau Banca Santander.
Pe de alta parte, rivala ei, Bitcoin, a inceput anul 2017 cu pretul de 963 dolari pe unitate, avand o evolutie frumoasa ajungand in ultima zi a lunii decembrie la valoarea de 14000 dolari, dupa ce atinsese insa pe la mijlocul lumii valoarea de 20.000 de dolari.


Taguri: Bitcoin, Ripple