CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Suedia se confrunta cu probleme dupa ce a eliminat aproape complet banii lichizi din circulatie
Suedia se confrunta cu probleme dupa…
Parlamentul Suediei cauta solutii pentru a forta cumva bancile comerciale…
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR se apropie de 3% pe an
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR…
Creditele in lei cu dobanda variabila vor continua sa fie…
Credite online cu semnatura electronica, peste 1500 de credite intr-o singura luna
Credite online cu semnatura electronica, peste…
O noua institutie de creditare isi updateaza serviciile la noul…
Cursul valutar leu euro, o buna oportunitate pentru moneda nationala
Cursul valutar leu euro, o buna…
Pentru marti, 22 mai 2018, BNR afiseaza cursul leu/euro la…
De ce creste petrolul si cum influenteaza cursul valutar
De ce creste petrolul si cum…
Pentru prima data in ultimii 4 ani, pretul barilului de…
Evolutia monedei euro depinde clar de politica BCE dar nu afecteaza performantele companiilor, declara Comisarul European Pierre

Evolutia monedei euro depinde clar de politica BCE dar nu afecteaza performantele companiilor, declara Comisarul European Pierre

 El a mai declarat ca se bazeaza pe deciziile presedintelui BCE, Mario Draghi si acorda tot sprijinul in realizarea proiectelor si masurilor de politica monetara adoptate de banca. Indiferent, in momentul de fata nivelul la care se afla euro nu influenteaza negativ performantele si capacitatea de dezvoltare a companiilor.
In privinta Brexit-ului, Moscovici  este de parere ca Marea Britanie si UE, in acest moment nu se afla intr-o situatie de compatibilitate totala, si cu toate ca de ambele parti se doreste crearea unui acord comercial puternic si bine legat, procesul de iesire din UE, trebuie sa se incheie pana la finalul lunii martie 2019.
In alta ordine de idei, Moscovici sustine trecerea la euro ca moneda unica, pentru cat mai multe tari din UE, si asigura de in continuare adoptarea monedei va fi la fel de accesibila ac si pana acum, fiin un puternic sustinator al uniunii economice. El a declarat ca trebuie sustinuta convergenta intre economiile tarilor din zona euro deorece ”relansarea economica este prea fragila si inegala” in aceasta zona. Mentinerea diferentei economice intre tarile UE ar putea conduce la „cresterea divergentelor politice si ascensiunea fortelor externe”, iar aceste teluri sunt valabile si in conditiile aderarii si altor tari la Uniune. Euor este moneda intregii Uniuni Europene, asa ca trecerea la moneda unica nu trebuie sa fie mai constrangatoare ci este nevoie de o aderare mai atragatoare, a mai declarat el, potrivit site-ului Comisiei Europene.


Taguri: euro