CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Cursul valutar euro – leul se apreciaza timid dupa maximul istoric de 4,6495
Cursul valutar euro – leul se…
Cursul euro pentru miercuri 15 noiembrie a fost stabilit de…
Cursul valutar euro in Croatia in urmatorii ani
Cursul valutar euro in Croatia in…
Premierul Croatiei, Andrei Plenkovic, a anuntat luni, 30 octombrie ca…
Cursul valutar euro dupa ce Catalonia si-a declarat independenta
Cursul valutar euro dupa ce Catalonia…
Conform Agerpress, vineri 27 octombrie Parlamentul regional al Cataloniei a…
Desi cursul valutar euro azi este in crestere, Banca Centrala Europeana cere majorarea salariilor
Desi cursul valutar euro azi este…
Desi cursul valutar euro azi este in crestere, Banca Centrala…
Cum este afectat cursul valutar de cresterea exploziva a ROBOR
Cum este afectat cursul valutar de…
Indicele Robor la 3 luni, indicatorul in functie de care…
Evolutia monedei euro depinde clar de politica BCE dar nu afecteaza performantele companiilor, declara Comisarul European Pierre

Evolutia monedei euro depinde clar de politica BCE dar nu afecteaza performantele companiilor, declara Comisarul European Pierre

 El a mai declarat ca se bazeaza pe deciziile presedintelui BCE, Mario Draghi si acorda tot sprijinul in realizarea proiectelor si masurilor de politica monetara adoptate de banca. Indiferent, in momentul de fata nivelul la care se afla euro nu influenteaza negativ performantele si capacitatea de dezvoltare a companiilor.
In privinta Brexit-ului, Moscovici  este de parere ca Marea Britanie si UE, in acest moment nu se afla intr-o situatie de compatibilitate totala, si cu toate ca de ambele parti se doreste crearea unui acord comercial puternic si bine legat, procesul de iesire din UE, trebuie sa se incheie pana la finalul lunii martie 2019.
In alta ordine de idei, Moscovici sustine trecerea la euro ca moneda unica, pentru cat mai multe tari din UE, si asigura de in continuare adoptarea monedei va fi la fel de accesibila ac si pana acum, fiin un puternic sustinator al uniunii economice. El a declarat ca trebuie sustinuta convergenta intre economiile tarilor din zona euro deorece ”relansarea economica este prea fragila si inegala” in aceasta zona. Mentinerea diferentei economice intre tarile UE ar putea conduce la „cresterea divergentelor politice si ascensiunea fortelor externe”, iar aceste teluri sunt valabile si in conditiile aderarii si altor tari la Uniune. Euor este moneda intregii Uniuni Europene, asa ca trecerea la moneda unica nu trebuie sa fie mai constrangatoare ci este nevoie de o aderare mai atragatoare, a mai declarat el, potrivit site-ului Comisiei Europene.


Taguri: euro