CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Amenda record pentru o banca importanta, fiindca a manipulat rata dobanzii
Amenda record pentru o banca importanta,…
100 de milioane de dolari este amenda primit de o…
Suedia se confrunta cu probleme dupa ce a eliminat aproape complet banii lichizi din circulatie
Suedia se confrunta cu probleme dupa…
Parlamentul Suediei cauta solutii pentru a forta cumva bancile comerciale…
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR se apropie de 3% pe an
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR…
Creditele in lei cu dobanda variabila vor continua sa fie…
Credite online cu semnatura electronica, peste 1500 de credite intr-o singura luna
Credite online cu semnatura electronica, peste…
O noua institutie de creditare isi updateaza serviciile la noul…
Cursul valutar leu euro, o buna oportunitate pentru moneda nationala
Cursul valutar leu euro, o buna…
Pentru marti, 22 mai 2018, BNR afiseaza cursul leu/euro la…
Cursul valutar euro – leul se apreciaza timid dupa maximul istoric de 4,6495

Cursul valutar euro – leul se apreciaza timid dupa maximul istoric de 4,6495

Cursul euro pentru miercuri 15 noiembrie a fost stabilit de BNR la 4,6306 lei/euro si 3,9108 leu/dolar, ambele reprezentand o apreciere a leului dupa ce cu o zi in urma a atins maxime istorice. Acest prag la euro a mai fost atins in data de 3 august 2012, atunci fiin anuntat un curs de 4.6481 leu/euro, moment aparut din cauza problemelor politice aparute dupa suspendarea presedintelui Traian Basescu. Dolarul atinsese in data de 28 decembrie 2016 cand a avut valoarea de 4.3504 leu/dolar.
Guvernatorul BNR incearca insa sa tempereze piata explicand ca anumite miscari ale cursului sunt relativ normale, facand parte din evolutia tehnica specifica oricarei perechi valutare iar avertizarile si starea de panica provocate de mass media de cele mai multe ori nu sunt justificate.
De asemenea, Isarescu a comentat si in privinta dobanzii care nu ar trebui mentinuta la un nivel mic, dupa parerea unor comentatori din piata. Insa acesta explica faptul ca conditiile pietei l-au obligat sa adopte anumite masuri de politica monetara: lipsa flexibilitatii cursului ar fi dus cotatia valutara la niveluri de neacceptat, asa cum s-a intamplat in 2006 cand inflatia mare si nevoia de a intra in Banca Centrala Europeana au fortat sa se liberalizeze contul de capital.
Indicele ROBOR la 6 luni a crescut pana la nivelul de 2.17%, un record din ultimii 3 ani, sitiuatie similara fiind si pentru cel de 3 luni, care a ajuns la 2.06%, de la 0.87% cat era la inceputul anului. Aceasta evolutie ii afecteaza puternic pe cei care au credite bancare cu dobanda variabila si nu sunt putini acestia.
Indicele ROBOR LA 6 luni se foloseste pentru calculul dobanzilor la creditele ipotecare iar cel la noua luni, rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de catre bancile comerciale de la alte banci comerciale, a crescut de asemenea de la 2,21 la 2,22%.
BNR stabileste zilnic indicele ROBOR, fiind calculate ac si medie aritmetica a cotatiilor inregistrate de 10 banci pe care le alege Banca Nationala.


Taguri: curs euro, leu