CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Cursul valutar euro/leu influentat de Robor
Cursul valutar euro/leu influentat de Robor
Miercuri, 14 martie cursul euro/leu a fost 4.6622, o urcare…
Masinile Diesel interzise, cum afecteaza cursul euro
Masinile Diesel interzise, cum afecteaza cursul…
In ultimul timp se vorbeste din ce in ce mai…
Drive-E, noul motor in 3 cilindri pentru noul SUV Volvo XC40
Drive-E, noul motor in 3 cilindri…
Volvo face un pas inainte si lanseaza pentru noul model…
Romanii isi pot fi din nou proprietari prin “Prima Casa”
Romanii isi pot fi din nou…
Conform declaratiei directorului Fondului National de Garantare a Creditelor pentru…
Incepand cu 14 februarie, Uber va indica tariful exact al cursei prin “upfront pricing”
Incepand cu 14 februarie, Uber va…
Uber aduce o utilizatorilor din Romania o facilitate deja folosita…
Cursul valutar euro dupa ce Catalonia si-a declarat independenta

Cursul valutar euro dupa ce Catalonia si-a declarat independenta

Conform Agerpress, vineri 27 octombrie Parlamentul regional al Cataloniei a adoptat o motiune prin care este ia nastere Republica Catalana, dupa cum informeaza Tge Associated Press. Voturile motiunii au fost de 70 la 10, si doua abtineri. Astfel senatorii spanioli i-au oferit premierului Mariano Rajoy puterea de a lua masuri nemaintalnite, in special referitoare la presedintele separatist al Cataloniei, Charles Puidgemont.  A fost astfel infiintat un stat independent sub forma unei republici iar Executivul catalan este sfatuit sa negocieze recunoasterea Cataloniei si peste hotare, desi nici o tara din afara Spaniei nu sustine actiunile separatistilor.

In acest sens, presedintele Consiulului European Donald Tusk a precizat ca din punctul de vedere al Uniunii Europene, discutiile vor continua doar cu Spania, aceasta va ramane singurul interlocutor, Tusk precizand pe pagina sa de Facebook ca spera ca „guvernul spaniol va favoriza forta argumentelor, nu argmentul forta”.

Cursul valutar euro a avut o oscilatie subtila la momentul anuntului, revenind la evolutia normala destul de repede, in asteptarea unei decizii definitive.

Aceasta situatie tensionata din Spania reprezinta un risc politic din partea Spaniei, lucru ce ii face pe insvestitori sa fie foarte tematori, provocand treptat scaderi ale monedei euro in raport cu majoritatea valutelor. Uniunea Europeana a declarat in nenumarate randuri ca o Republica Catalona nu va fi inclusa in Comunitatea Europeana si a indemnat încontinuu la renuntarea la violenta si adoptarea unei atitudini de unitate si stabilitate.


Taguri: catalonia, motiune