CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Amenda record pentru o banca importanta, fiindca a manipulat rata dobanzii
Amenda record pentru o banca importanta,…
100 de milioane de dolari este amenda primit de o…
Suedia se confrunta cu probleme dupa ce a eliminat aproape complet banii lichizi din circulatie
Suedia se confrunta cu probleme dupa…
Parlamentul Suediei cauta solutii pentru a forta cumva bancile comerciale…
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR se apropie de 3% pe an
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR…
Creditele in lei cu dobanda variabila vor continua sa fie…
Credite online cu semnatura electronica, peste 1500 de credite intr-o singura luna
Credite online cu semnatura electronica, peste…
O noua institutie de creditare isi updateaza serviciile la noul…
Cursul valutar leu euro, o buna oportunitate pentru moneda nationala
Cursul valutar leu euro, o buna…
Pentru marti, 22 mai 2018, BNR afiseaza cursul leu/euro la…
Cursul euro leu, foarte aproape de un prag istoric

Cursul euro leu, foarte aproape de un prag istoric

Cursul leului se apropie de un prag istoric fata de euro, aceasta fiind cea mai slaba pozitie a monedei romanesti din ultimele doua luni. Astfel pentru ziua de 22 martie BNR a anuntat cotatia leului la 4,6659 lei/euro si 3,7891 lei pentru un dolar american.

In acest fel moneda euro este foarte aproape de un maxim istoric atins in raport cu leul romanesc, valoare atinsa in data de 23 ianuarie 2018, un moment de record al euro fata de leu. La bancile comerciale cursul euro leu a fost inregistrat intre 4,6850 si 4,37470 lei pentru un euro.

Fata de dolarul american, leul scade pana la 3,78 lei, in acest context cel mai mic prag a fost inregistrat pe 5 februarie 2018 cand dolarul a scazut fata de leu pana la 3,7170 lei/dolar  cu un maxim istoric in fata leului atins pe 28 decembrie 2016 de 4,3504 lei/dolar.

Rata ROBOR la 3 luni a inregistrat pe 22 martie 2018 valaorea de 2,05%, in crestere de la 2,03%, cu un maxim din ultimii 3 ani, in data de 5 decembrie 2017, la valoarea de 2,22%, moment foarte aproape de cel din 27 octombrie 2014, cand rata a fost 2,33%.

In alta ordine de idei, guvernul a adoptat pe 21 martie o ordonanta pentru constituirea de urgenta a unei Comisii pentru fundamentarea planului de adoptare a monedei unice, instiinteaza Nelu Barbu, purtatorul de cuvant l Executivului. Aceasta unitate va fi condusa de premier si de presedintele Academiei Romane, ambii in calitate de co-presedinti precum si de guvernatorul BNR alaturi de un vicepremier. Scopul infiintarii acestei comisii este dea pregati terenul pentru adoptarea monedei euro prin supravegherea si ulterior pregatirea economiei romanesti pentru a face fata schimbarilor aduse de intrarea monedei euro.


Taguri: curs euro leu, prag istoric