CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Decizia BNR: dobanzi plafonate la credite si diferentiate dupa tipul de moneda si credit
Decizia BNR: dobanzi plafonate la credite…
Leul inregistreaza azi o usoara scadere in raport cu principalele…
Certificate Tezaur cu randament de 3% si cursul valutar euro
Certificate Tezaur cu randament de 3%…
Pentru 27 martie 2018 BNR afiseaza un curs valutar euro…
Cursul euro leu, foarte aproape de un prag istoric
Cursul euro leu, foarte aproape de…
Cursul leului se apropie de un prag istoric fata de…
Recomandarile FMI in privinta dobanzilor la credite si cursul valutar euro
Recomandarile FMI in privinta dobanzilor la…
Consultarile dintre FMI si autoritatile romane privind dobanzile la credite…
Cursul valutar euro/leu influentat de Robor
Cursul valutar euro/leu influentat de Robor
Miercuri, 14 martie cursul euro/leu a fost 4.6622, o urcare…
Cursul euro leu, foarte aproape de un prag istoric

Cursul euro leu, foarte aproape de un prag istoric

Cursul leului se apropie de un prag istoric fata de euro, aceasta fiind cea mai slaba pozitie a monedei romanesti din ultimele doua luni. Astfel pentru ziua de 22 martie BNR a anuntat cotatia leului la 4,6659 lei/euro si 3,7891 lei pentru un dolar american.

In acest fel moneda euro este foarte aproape de un maxim istoric atins in raport cu leul romanesc, valoare atinsa in data de 23 ianuarie 2018, un moment de record al euro fata de leu. La bancile comerciale cursul euro leu a fost inregistrat intre 4,6850 si 4,37470 lei pentru un euro.

Fata de dolarul american, leul scade pana la 3,78 lei, in acest context cel mai mic prag a fost inregistrat pe 5 februarie 2018 cand dolarul a scazut fata de leu pana la 3,7170 lei/dolar  cu un maxim istoric in fata leului atins pe 28 decembrie 2016 de 4,3504 lei/dolar.

Rata ROBOR la 3 luni a inregistrat pe 22 martie 2018 valaorea de 2,05%, in crestere de la 2,03%, cu un maxim din ultimii 3 ani, in data de 5 decembrie 2017, la valoarea de 2,22%, moment foarte aproape de cel din 27 octombrie 2014, cand rata a fost 2,33%.

In alta ordine de idei, guvernul a adoptat pe 21 martie o ordonanta pentru constituirea de urgenta a unei Comisii pentru fundamentarea planului de adoptare a monedei unice, instiinteaza Nelu Barbu, purtatorul de cuvant l Executivului. Aceasta unitate va fi condusa de premier si de presedintele Academiei Romane, ambii in calitate de co-presedinti precum si de guvernatorul BNR alaturi de un vicepremier. Scopul infiintarii acestei comisii este dea pregati terenul pentru adoptarea monedei euro prin supravegherea si ulterior pregatirea economiei romanesti pentru a face fata schimbarilor aduse de intrarea monedei euro.


Taguri: curs euro leu, prag istoric