CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Amenda record pentru o banca importanta, fiindca a manipulat rata dobanzii
Amenda record pentru o banca importanta,…
100 de milioane de dolari este amenda primit de o…
Suedia se confrunta cu probleme dupa ce a eliminat aproape complet banii lichizi din circulatie
Suedia se confrunta cu probleme dupa…
Parlamentul Suediei cauta solutii pentru a forta cumva bancile comerciale…
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR se apropie de 3% pe an
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR…
Creditele in lei cu dobanda variabila vor continua sa fie…
Credite online cu semnatura electronica, peste 1500 de credite intr-o singura luna
Credite online cu semnatura electronica, peste…
O noua institutie de creditare isi updateaza serviciile la noul…
Cursul valutar leu euro, o buna oportunitate pentru moneda nationala
Cursul valutar leu euro, o buna…
Pentru marti, 22 mai 2018, BNR afiseaza cursul leu/euro la…
Cum evolueaza piata imobiliara in 2018

Cum evolueaza piata imobiliara in 2018

Specialistii in tranzactii imobiliare, din cadrul companiei de consultanta CBRE, sustin ca anul 2018 va fi mai slab din punct de vedere al volumului de investiti imobiliare. Evaluarea face referire la activitatea din prima junatate a anului, care este mult mai scazuta in comparatie cu cea de anul trecut. Cele 2 mari tranzactii, cuprinzand cladirea de business  Oregon Park din Pipera si o cladire din cadrul complexului de la Politehinica, care au reinviat piata imibiliara cu un push up de 300 milioane euro.

Pe langa acestea, au mai fost tranzactiile pentru Militari Shopping Center din Bucuresti, de 05 milioane euro, platite de MAS Real Estate, iar Lion’s Head Investement a achizitionat 3 dintre cladirile Oregon Park pentru suma de 152 milioane euro. Aceste tranzactii au reusit sa resusciteze piata imobiliara din 2018, aflata intr-o puternica scadere. Daca in 2017, volumul investitiilor imobiliare a fost in jurul valorii de 1 miliard de euro, din acestea facand parte cele implicand terenuri, un sfert din investitori fiind companii care mai au si alte investitii in Romania, insa trebuie tinut cont de faptul ca 17% din volumul tranzactiilor a fost dat de o singura afacere, si anume vanzarea lantului hotelier Radisson, pentru suma de 169,2 milioane euro.

Nu doar sectorul imobiliar a cunoscut o incetinire ci si economia tarii inregistreaza scadere in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, cand a fost o crestere a PIB de 5,6%, in comparatie cu 4,2% din 2018. Presedintele Consiliului fiscal, Ionut Dumitru considera ca aceasta franare a economiei a fost in parte provocata de modificarile fiscale incoerente si surprinzatoare, care plaseaza nivelul salariului intr-o lumina foarte nesigura, ceea ce ii determina pe consumatori sa fie mai prudenti in consumarea veniturilor. Consumatorii sunt incerti atat in privinta bunului mers al economiei dar si al deciziilor privind politica fiscala, continua Ionut Dumitru.


Taguri: piata imobiliara, Real Estate