CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Decizia BNR: dobanzi plafonate la credite si diferentiate dupa tipul de moneda si credit
Decizia BNR: dobanzi plafonate la credite…
Leul inregistreaza azi o usoara scadere in raport cu principalele…
Certificate Tezaur cu randament de 3% si cursul valutar euro
Certificate Tezaur cu randament de 3%…
Pentru 27 martie 2018 BNR afiseaza un curs valutar euro…
Cursul euro leu, foarte aproape de un prag istoric
Cursul euro leu, foarte aproape de…
Cursul leului se apropie de un prag istoric fata de…
Recomandarile FMI in privinta dobanzilor la credite si cursul valutar euro
Recomandarile FMI in privinta dobanzilor la…
Consultarile dintre FMI si autoritatile romane privind dobanzile la credite…
Cursul valutar euro/leu influentat de Robor
Cursul valutar euro/leu influentat de Robor
Miercuri, 14 martie cursul euro/leu a fost 4.6622, o urcare…
Certificate Tezaur cu randament de 3% si cursul valutar euro

Certificate Tezaur cu randament de 3% si cursul valutar euro

Pentru 27 martie 2018 BNR afiseaza un curs valutar euro la cea mai scazuta cotatie in raport cu leul romanesc, 4,6423 lei pentru un euro, dupa data de 6 februarie 2018. Acest interval, de peste 4,66 lei a fost valabil pentru euro pentru zece sedinte la rand. Casele de schimb si bancile comerciale au avut in schimb la vanzare un euro pentru o valoare intre 4,6660 si 4,7310 lei.

Dolarul USD, dupa ce in data de 5 februarie, anul acesta a atins cel mai scazut prag din ultimii 3 ani, in comparatie cu moneda romaneasca, astazi scade la 3,74 fata de cat a fost ieri, 3,75 dolari/ron, dupa cum informeaza BNR.

Astazi ROBOR la 3 luni este 2,06%, o usoara crestere fata de ieri, cand a fost 2,05%, cu un maxim atins in 2017 decembrie, de 2,22%. Aurul are o cotatie de 162,4539 lei pentru un gram, usoara scadere fata de ziua anterioara.

Pentru luna aprilie, guvernul a anuntat emisiunea de certificate Tezaur, cu un randament aproximativ de peste 3%, dupa cum informeaza Agerpress. Hartiile de valoare vor fi livrate prin intermediul Postei Romane iar valoarea unui certificat va fi de un leu. Aceasta emisiune face parte dintr-un program mai amplu pus la punct de Ministerul de Finante, numit Programul Tezaur, prin care a fost anuntat un volum de 4 miliarde lei care va fi luat. Aceste instrumente nu au mai fost emise de mult timp, de peste 15 ani, iar in trecut titlurile erau emise prin trezorerii si aveau o existenta fizica, pentru ca posesorul unui certificat Tezaur avea efectiv o hartie, un certificat pe care il ridica de la Trezorerie. Acum procesul va fi mult mai rapid si facil, in sensul ca doritorii isi vor deschide un cont la trezorerie, care va fi alimentat iar atunci cand Ministerul emite titluri de acest gen, titularul va trebui sa anunte Trezoreria ca doreste sa subscrie si astfel devine titularul respectivului titlu. Intentia Ministerului este ca aceste titluri sa fie emise lunar.


Taguri: euro, leu, curs valutar