CONVERTOR
in
Rezultat:
Rezultat+TVA:
TVA:
Amenda record pentru o banca importanta, fiindca a manipulat rata dobanzii
Amenda record pentru o banca importanta,…
100 de milioane de dolari este amenda primit de o…
Suedia se confrunta cu probleme dupa ce a eliminat aproape complet banii lichizi din circulatie
Suedia se confrunta cu probleme dupa…
Parlamentul Suediei cauta solutii pentru a forta cumva bancile comerciale…
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR se apropie de 3% pe an
Creditele continua sa se scumpeasca, ROBOR…
Creditele in lei cu dobanda variabila vor continua sa fie…
Credite online cu semnatura electronica, peste 1500 de credite intr-o singura luna
Credite online cu semnatura electronica, peste…
O noua institutie de creditare isi updateaza serviciile la noul…
Cursul valutar leu euro, o buna oportunitate pentru moneda nationala
Cursul valutar leu euro, o buna…
Pentru marti, 22 mai 2018, BNR afiseaza cursul leu/euro la…
Certificate Tezaur cu randament de 3% si cursul valutar euro

Certificate Tezaur cu randament de 3% si cursul valutar euro

Pentru 27 martie 2018 BNR afiseaza un curs valutar euro la cea mai scazuta cotatie in raport cu leul romanesc, 4,6423 lei pentru un euro, dupa data de 6 februarie 2018. Acest interval, de peste 4,66 lei a fost valabil pentru euro pentru zece sedinte la rand. Casele de schimb si bancile comerciale au avut in schimb la vanzare un euro pentru o valoare intre 4,6660 si 4,7310 lei.

Dolarul USD, dupa ce in data de 5 februarie, anul acesta a atins cel mai scazut prag din ultimii 3 ani, in comparatie cu moneda romaneasca, astazi scade la 3,74 fata de cat a fost ieri, 3,75 dolari/ron, dupa cum informeaza BNR.

Astazi ROBOR la 3 luni este 2,06%, o usoara crestere fata de ieri, cand a fost 2,05%, cu un maxim atins in 2017 decembrie, de 2,22%. Aurul are o cotatie de 162,4539 lei pentru un gram, usoara scadere fata de ziua anterioara.

Pentru luna aprilie, guvernul a anuntat emisiunea de certificate Tezaur, cu un randament aproximativ de peste 3%, dupa cum informeaza Agerpress. Hartiile de valoare vor fi livrate prin intermediul Postei Romane iar valoarea unui certificat va fi de un leu. Aceasta emisiune face parte dintr-un program mai amplu pus la punct de Ministerul de Finante, numit Programul Tezaur, prin care a fost anuntat un volum de 4 miliarde lei care va fi luat. Aceste instrumente nu au mai fost emise de mult timp, de peste 15 ani, iar in trecut titlurile erau emise prin trezorerii si aveau o existenta fizica, pentru ca posesorul unui certificat Tezaur avea efectiv o hartie, un certificat pe care il ridica de la Trezorerie. Acum procesul va fi mult mai rapid si facil, in sensul ca doritorii isi vor deschide un cont la trezorerie, care va fi alimentat iar atunci cand Ministerul emite titluri de acest gen, titularul va trebui sa anunte Trezoreria ca doreste sa subscrie si astfel devine titularul respectivului titlu. Intentia Ministerului este ca aceste titluri sa fie emise lunar.


Taguri: euro, leu, curs valutar